Salát z ovoce a zeleniny s klíčky munga
Ingredience
Ananas |
180 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Hrušky |
1 ks |
Karotka |
1 ks |
Mungo klíčky |
5 polévková lžíce |
Paprika oranžová |
1 ks |
Rajčata |
1 ks |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
Zelí bílé - sterilizované |
160 g |
Zelí červené - sterilizované |
150 g |
Citrónová šťáva |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
0.5 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl mořská |
2 špetka |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 22 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Očištěné malé hlávky bílého a červeného zelí rozkrájíme na čtvrtky, pokrájíme je na struhadle na tenké nudličky do mísy. Omytou a oškrabanou karotku nastrouháme na velmi tenké hranolky, očištěné jarní cibulky pokrájíme na kroužky. Čerstvý oloupaný ananas, omyté jablko se slupkou, oloupanou hrušku (bez jadřinců) nakrájíme na malé kostičky, omytou oranžovou masitou papriku a malou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme žebra se semínky, papriku nakrájíme na proužky, chilli na velmi tenké nudličky. Oloupaný kousek zázvoru nastrouháme na jemném struhadle. Vše v míse promícháme.
- Připravíme si jemnou zálivku: do hrnečku si dáme olej, med, vodu, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vše vymícháme. Salát v míse pokapeme zálivkou, promícháme, posypeme klíčky z munga a hned servírujeme.